Carlo Willems is een slagwerker die in 2003 een eigen CD uitbracht met hedendaagse composities. Hij verleende ook zijn medewerking aan een CD met o.a. Pieter Wispelwey, eveneens met hedendaags werk.

Hij betaalde zijn studies aan het Lemmensinstituut door in de jaren tachtig op te treden met mensen als John Terra of Joe Harris. Hij kijkt daar niet op neer. Met John Terra heeft hij nog altijd een goede relatie en hij spreekt zelfs over diens “composities”.
In 1985 werd hij laureaat van de Tenutowedstrijd, maar bleef toch nog altijd actief in het lichtere genre. Hij speelde onder meer in het orkest van Eric Melaerts voor de Baccara-beker, maar ook in het Ensemble voor Nieuwe Muziek onder leiding van Robert Groslot, het Ouver-Tura project, het freelance orkest van de Spaanse Televisie (TVE) in Tenerife en was van 1982 tot 1984 slagwerker van het Nationaal Orkest van België.
Carlo Willems gaf verschillende concerten als solist met onder andere het Vlaams Radio Orkest, het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, het Collegium Instrumentale Brugense en het Harmonieorkest van Fedekam onder leiding van Walter Boeykens. Als freelance medewerker is hij eveneens verbonden aan de Filharmonie, Il Novecento, Prometheus Ensemble en I Solisti del Vento. Hij is eveneens lid van het Willy Claes Quartet.
Onder zijn opnames tellen we verder nog The last sleep of the virgin van John Tavener met het orkest I Fiamminghi onder leiding van Rudolf Werthen, The great globe van Robert Groslot met Il Novecento, Histoire du soldat van Stravinski met het Prometheus Ensemble onder leiding van Etienne Siebens, Carnaval des animaux met het Walter Boeykens Ensemble, Little red man met het Willy Claes Quartet en Arme ik van Flip Kowlier.
Carlo Willems is momenteel docent aan het Lemmensinstituut, het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en aan de muziekacademie van Tienen.

(Voornamelijk gebaseerd op Muziekcentrum.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.