Twintig jaar geleden speelden in het theater van de Vieze Gasten in de Reinaertstraat acht jonge migranten “Rosa Picasso”. Dit stuk over de “roze periode” van de Spaanse schilder Pablo Picasso werd geschreven en geregisseerd door Axel Dhondt uit Wetteren. “Ik maak het liefst theater met mensen van de straat,” verduidelijkt de voormalige voetbalvedette van Racing Wetteren. “Het is niet omdat ik met migrantenjongeren werk, dat het politiek toneel is,” verklaart de regisseur. “Het is eerder bewegingstheater op muziek van Reich en Stockhausen en met een minimum aan dialogen.” Uit een grotere groep bleven uiteindelijk acht spelers over. “De meest getalenteerden, maar daarom niet de meest gemakkelijken!” lacht Axel. Wij stellen de vier hoofdrollen aan u voor. (foto’s Gregoire De Poorter)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.