Hadar Halevi (28j., Israël, mezzo-sopraan, foto eigen website) zong in The Cardiff Singer of the World 1995 “Asia” uit “Sheherazade” van Ravel. Daar hou ik natuurlijk niet erg van, maar deze “openhartige” vertolking door iemand die geknipt is om Dalila te zingen kon mijn hartje toch verwarmen.

Ze houdt overigens vooral van het Franse repertoire. Daarna volgde de aria van Sesto uit “La Clemenza di Tito” (de aria met klarinetsolo). Mozart gaat haar minder goed af, misschien ook omdat het eigenlijk toch een “mannelijke” aria is en ze ook hier “het lonken niet kan laten”. Zelf vond ze haar Ravel ook beter. Jurylid Kok was echter over het gehéél tevreden. Alleszins heeft ze al voldoende ervaring bij de Israëlische opera. Carlo Rizzi was de dirigent.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.