Ik weet het, ik zou me er beter niet mee bemoeien, maar na het irritante interview in “Karen & De Coster” op 14 oktober 2015 kan ik het toch niet laten…

Eerst en vooral: ik heb Sam Van Rooy destijds zelf ooit “ontvriend” op Facebook omdat hij mij had beledigd (“domme kloot” of zoiets). Dat was nota bene naar aanleiding van die FB-groep om Israël uit het Eurovisie-songfestival te weren, waarover ik een paar dagen geleden nog heb geschreven. (*)
Hij heeft dus wel degelijk een kort lontje en ik vraag mij af vanwaar dat komt, want zijn vader ken ik al sinds mijn studententijd en nadien toen ik bij de SP werkte als een uiterst beminnelijk mens.
Maar goed, op zich was die belediging al een stomme zet van Sam want ik was eigenlijk een fan van hem. Ik heb het boekje gekocht dat hij destijds als kind had geschreven (“De vampierenmoord”, 1997) en ik was supporter van hem toen hij nog wielrenner was (zie foto).
Toch wil ik het hierover allemaal niet hebben, al mag dus duidelijk zijn dat er aan zijn communicatie kan worden geschaafd, dat is het minste wat men kan zeggen. Waarover het wél gaat, is dus dat dat “twitter-incident” tussen hem en de NMBS. Ik had dat zelf eergisteren al in mijn krant (Het Nieuwsblad) gelezen en ik dacht toen al: wat is de nieuwswaarde hiervan? Nul, noppes, nada. De enige reden waarom mijn geliefde courant dit bracht was uiteraard om het Vlaams Belang in een slecht daglicht te stellen. Zo van: zie je wel, zelfs hun woordvoerder is een onbehouwen iemand.
Kortom, ik vond dat stukje er al over en dat was dan eigenlijk maar een klein kolommetje op pagina zoveel in de krant. Maar om er dan een heel incident rond te creëren zoals “Karen en De Coster” wilde proberen, dat is er wel héél ver over. Past overigens helemaal in het kraam van die uitzending en van de zender (Vier) in het algemeen, denk alleen nog maar aan “De ideale wereld”. Eigenlijk is het al een wonder dat ik reeds drie avonden van het uitstekende “De slimste mens” heb kunnen genieten zonder één grap tegen de N-VA te hebben moeten ondergaan…

Ronny De Schepper

(*) Dat betekent dus wel dat we hier te maken hebben met een Vlaams Belanger die opkomt voor de Zionisten. Kwestie van de gangbare clichés een beetje te ondermijnen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.