René Martens (Hasselt, 27 mei 1955) is een Belgisch voormalig professioneel wielrenner.

Zijn palmares is niet groot, maar wel waardevol. Zo won hij in 1981 de tiende rit van de Ronde van Frankrijk (etappe van Nantes naar Le Mans over 196,5 kilometer). Een jaar later werd hij zelfs winnaar van de Ronde van Vlaanderen! (*) In 1985 werd hij winnaar van Bordeaux-Parijs. En in 1988 sleurde hij zijn kopman Eddy Planckaert over de bergen (foto Guido De Munter) opdat die toch maar zijn groene trui tot in Parijs zou kunnen dragen!

Ronny De Schepper

(*) Opmerkelijke uitspraak van René Martens over zijn overwinning in de Ronde Van Vlaanderen 1982: “Eén van de redenen waarom ik voorop kon blijven was dat in het groepje achtervolgers iedereen schrik had van Eddy Planckaert. Die was in die tijd niet geliefd in het peloton en de anderen zagen dan ook liever mij winnen dan hem.” (Planckaert zou inderdaad de sprint voor de tweede plaats winnen.) Dat was mij helaas niet bekend op het moment dat ikzelf Eddy Planckaert heb geïnterviewd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.