Victor Lyadov (Rusland, 1966), leerling van Tatiana Nikolaeva, had voor de finale van de Elisabethwedstrijd ook voor het concerto van Tsjaikovski gekozen.

Daar heeft hij wel een heel eigen kijk op, maar zoals zo vaak kan men dan zeggen: “Als je het dan toch anders wil doen, waarom doe je het dan niet béter?” Soms was hij trouwens gewoon fout. Punt uit. “Uitgeput,” vond Rian De Waal. Maar de jury vond van niet: hij werd de zesde laureaat van de Elisabethwedstrijd 1995. Hij bracht op het laureatenconcert het tweede concerto van Beethoven. Ook dat deed hij weer heel eigenzinnig. Lyadov was dichtbij (vlak voor onze neus zelfs) maar Beethoven heel ver af. Die nabijheid had er misschien wel mee te maken, want niet alleen de Steinway maar ook het orkest stormde Beethoven weg en later bleek dat het orkest juist erg goed op dreef was, die slechte positie speelde dus duidelijk mee. Lyadov stapte ook onmiddellijk op, zodat mijn vriendin geen foto’s van hem kon maken en hij zijn onsympathieke imago bleef behouden.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.