De Amerikaanse wielrenner Herbert Francis uit Miami (Florida) viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. Volgens Wilfried Journée van de Wielersite was hij de eerste zwarte wielrenner die de nationale kleuren van zijn land droeg (al lijken die op de bijgevoegde foto van Piet Kessels verdomd veel op het truitje van Frankrijk). Dat was ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Rome in 1960. Ik kan dus enkel maar aannemen dat de legendarische Major Taylor nooit door zijn land naar een kampioenschap is afgevaardigd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.