Carlos Bergasa, de jonge Spaanse bariton die ik bij Miriam Gauci heb ontmoet t.g.v. de opname van “La bohème” (waarin hij Schaunard zong) onder de leiding van Alexander Rahbari, is een welluidende bas. Een beetje arrogant misschien, maar hij hééft het.

Hij was 29 toen hij deelnam aan The Cardiff Singer of the World 1995. Hij begon met een aria uit Mozarts “Cosi fan tutte”, gevolgd door “Avant de quitter ces lieux” uit “Faust” van Charles Gounod en tenslotte een aria uit “La Favorita” van Gaetano Donizetti, waarmee hij de speciale liedprijs dus aan zijn laars lapte. Hij maakte ongeveer een gelijke indruk als Werner Van Mechelen. Commentatrice Murphy vond dat hij helemaal niet betrokken was bij wat hij zong en dat was misschien wel waar. Ze hield wel van zijn stem.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.