De Argentijnse tenor Ruben Martinez was reeds 34 toen hij in The Cardiff Singer of the World 1995 aan bod kwam. Hij begon merkwaardig genoeg met een lied van Fauré. Dat is, zeker voor hem (als een soort pseudo-Domingo), niet de gemakkelijkste weg. Volgens hem zijn de mannenstemmen in Noord-Argentinië hoger dan elders en vandaar dat er uit die streek zoveel tenoren komen. Zijn “Ah, lève-toi soleil” uit Roméo et Juliette was echter geen reclame voor zijn landstreek. Door zich op cruciale momenten in te houden maakt hij een onzekere indruk, wat in zijn geval (reeds zes jaar beroeps) toch wel merkwaardig is. Intonatieproblemen en een hoge noot die hij niet haalde betekenden wellicht zijn ondergang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.