Vandaag viert de Britse songschrijver en producer Nicky Chinn (rechts op de foto) zijn 75ste verjaardag. Alhoewel hij ook soms alleen of met anderen songs afleverde, is hij toch vooral bekend door zijn samenwerking met de twee jaar jongere Australiër Michael Chapman (links). Samen leverden zij vooral in de jaren zeventig een massa hitjes af, die bepalend waren voor de sound van het decennium…

Zij schreven vooral voor zogenaamde teenybopperbands zoals The Sweet, Suzi Quatro, Hot Chocolate, Mud, Racey en Smokie, maar toch maakten ook “serieuzere” groepen als The Knack of Blondie gebruik van hun diensten. Later werd hun werk serieuzer en meer countryachtig (aldus Wikipedia), getuige de hits Kiss you all over (1978) en You thrill me (1979) van Exile. Maar ook Mickey van Toni Basil (1982), Better be good to me van Tina Turner (1984) en Heart and soul van Huey Lewis kwamen uit hun pen. De meeste Chinnychap-songs verschenen op het RAK-platenlabel van Mickie Most.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.