Hans Mannes is de Vlaamse cellist die Jef Geeraerts de idee voor zijn thriller “Sanpaku” over een bijzondere cello aan de hand deed. Zijn eigen cello uit 1923 (waarde 800.000 fr. + 2 strijkstokken 250.000 fr.) werd op 17 mei 1995 gestolen.

Gelukkig dat het niet de “bijzondere” cello uit 1687 was, die hij tot januari 1994 mocht bespelen, maar anderzijds was die eigendom van een maecenas, dus… Kort daarna kwam de cello weer in zijn bezit, omdat wegens de media-aandacht de twee 16-jarige dieven (de “boefjes” schrijft men in de krant) geschrokken waren. Ze dachten namelijk dat ze een gitaar hadden gestolen. Conclusie: een gitaar stelen màg blijkbaar, een cello stelen niet. Zeg nu nog dat er geen hiërarchie bestaat in de instrumenten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.