Vandaag is het zeventig jaar geleden dat de Italiaanse autocoureur Giuseppe Farina de Grote Prijs van Silverstone (Engeland) heeft gewonnen. Dit was de eerste F1-wedstrijd en 21 wagens stonden aan de start. De eerste drie pole positions werden ingenomen door de drie F’en van Alfa Romeo: Farina, Fangio en Fagioli. Op het einde van het seizoen (meer bepaald op 3 september) zou Farina ook de eerste wereldtitel in Formule Eén behalen. In 1953 zou hij, samen met negen toeschouwers, omkomen tijdens GP van Buenos Aires

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.