Larisa Rudakova (foto Time Out) was een Russische sopraan van 31 toen ze in The Cardiff Singer of the World 1995 begon met een aria uit “Louise” van Charpentier, gevolgd door een aria uit “Ruslan en Ludmilla” van Glinka en een aria uit “Semiramide”. Dus ook zij zegt “fuck the Liedprize”.

Op scène maakt ze een goede indruk, daarbuiten veel minder. Jurylid Suzanne Murphy had er toch tranen van in de ogen en ze zal dus wel blij geweest zijn dat ze toch de finale haalde, ook al won ze de avond zelf niet. Ook zij opende haar finale-optreden met de “Sutherland”-aria uit “Lucia di Lammermoor”. Ze gooit er volgens mij wat meer versieringen tegenaan (Norrington vond dat ook en voegde eraan toe dat dit haar naar de top zal brengen, al bekloeg hij zich erover dat hij ze soms niet kon verstaan) en trekt minder bekken dan de “Schotse Sutherland”, zodat ze misschien wel mijn voorkeur wegdraagt, ondanks het feit dat ik toch nog altijd iets mis. Mijn favorieten zijn duidelijk niet tot de finale doorgedrongen. Misschien dan toch maar deze? Een lied (met orkest) van Rachmaninov ligt haar immers ook wel. Om nog te zwijgen van de cavatina van Rosina uit de barbier (ook weer met de nodige fiorituurtjes, deze keer zelfs met gebaartjes onderlijnd). Per slot van rekening zingt ze nu toch reeds Gilda in het Bolshoi en heeft ze de Rimski-Korsakov-wedstrijd gewonnen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.