Daniil Kopylov (Rusland, 1970) studeerde slechts bij één leraar, Lev Naumov. Zijn moeder speelde wel piano, maar is eigenlijk toch vooral arts. In de halve finale viel hij op met Schnittke, al speelde hij voor de rest toch ook Beethoven, Liszt en Chopin, wat hij toch nog altijd als zijn sterkste punt beschouwt. Vandaar zijn keuze voor het tweede Liszt-concerto ongetwijfeld. Hierin gaf hij toch wel blijk van een grote muzikaliteit, b.v. in de dialoog met de cellist. Anderzijds was hij enorm nerveus, wat dan nog vooral bleek uit zijn trillende (en overigens erg kleine) handen. Daarom werd hij misschien geen laureaat van de Elisabethwedstrijd 1995 (foto RTBf).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.