Dertig jaar geleden trokken we met onze wielerploeg Sport Na Arbeid naar de “Oost-Vlaamse bergen” (foto FrDr via Wikipedia). Verslag van André Dhondt.

5 mei Oost-Vlaamse Bergen 65 km (verplaatsing 2x25km)
Evenveel deelnemers als vorig jaar, nl. 11 waarvan er 4 voor het eerst mee deden, en van die vier waren er twee met zenuwen; zo erg zelfs dat na 9 km John bijna van stokje viel, en dan nog de hitte erbij, want heet was het wel die zaterdag. Hij kwam er goed door en reed daarna vlot mee zoals we van hem ook hadden verwacht.
Gelukkig was het één der lichtste (?) parcours der laatste jaren en met enkele bergjes minder, zodat het voor de meesten toch nog hoopgevend was. Ronny kreeg krampen en werd ingesmeerd, maar gaf er toch de brui aan, het teveel aan gewicht zal hier ook wel een rol spelen. Met de anderen ging het goed en vlotte het, enkele ketting- en versnellingsproblemen niet meegerekend. Een misrijden was er ook bij. Het was nochtans goed gepijld, maar wat geroep en getoeter deed ze terugkeren. Na de tweede controle reden Ernest en Leonard verder terwijl de jeugd met Dirk achterbleef en het gemakkelijker opnam. En dat was nodig want terwijl Roddy een klop van de hamer kreeg kon er wat gerust en gedronken worden. De laatste 10 km kreeg Tim het nog zeer lastig maar Koen hield broertje in het oog en zo kwam iedereen goed aan en de meesten reden zelfs nog met de fiets naar huis.

André Dhondt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.