Alcide stipt aan dat 65 jaar geleden dat het orkest van Perez Prado op nummer één stond van de Amerikaanse hitparade met “Cherry Pink and Apple Blossom White”.

“La pièce est une adaptation de la chanson française “Cerisier rose et pommier blanc” popularisée par André Claveau en 1950,” schrijft Alcide terecht. Het nummer zal uiteindelijk niet minder dan tien weken op nummer één blijven staan. Toch is het de laatste stuiptrekking van the big band era. Op 9 juli zal het nummer immers onttroond worden door “Rock around the clock” van Bill Haley en breken er dus andere tijden aan. Mijn vader had een versie van “Cherry Pink and Apple Blossom White” op een 78-toerenplaat door de Engelse trompettist Eddie Calvert. Rock’n’roll daarentegen zal taboe blijven tot ik er veel later (tien jaar?) kennis mee maak op Radio Veronica in een “Gouwe Ouwe”-programma. Merkwaardig genoeg werd mijn vader wel een rock’n’roll-fan in zijn laatste jaren. Vooral rock’n’roll-films met opwaaiende petticoats droegen dan zijn belangstelling weg. Ik moest die dan voor hem opnemen en daar keek hij dan meer naar dan naar de Fred Astaire-films waarvan hij altijd zo zot geweest was.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.