David Moncoutié (Provins, 30 april 1975) is een Frans voormalig wielrenner.

De in het departement Seine-et-Marne geboren Moncoutié werd prof in 1997 bij Cofidis, waarvoor hij zijn hele carrière bleef rijden. In 1999 won hij de zesde etappe in de Dauphiné Libéré en een jaar later werd hij tweede in de Ronde van de Toekomst. Toen hij in 2001 vervolgens vierde in Parijs-Nice werd en dertiende in de Ronde van Frankrijk, werd hij door velen gezien als een talentvolle klimmer. Zijn ontwikkeling stokte echter sindsdien, maar Moncoutié wist toch een aardige erelijst bijeen te fietsen. Zo won hij zowel in 2004 als in 2005 een Touretappe en in 2009 voor de tweede keer een etappe in de Dauphiné Libéré. In 2008, 2009, 2010 en 2011 won Moncoutié vier jaar op rij telkens een etappe en het bergklassement in de Ronde van Spanje. Op 5 september 2012 maakte hij bekend na de Ronde van Spanje van dat jaar te stoppen met wielrennen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.