Toen Berlijn omsingeld werd door troepen van de Sovjet-Unie, trouwde Adolf Hitler op 29 april in de zogenaamde Führerbunker met Eva Braun, die al sedert 1932 zijn geliefde was. De volgende dag pleegden ze samen zelfmoord, nadat ze eerst nog samen gedineerd hadden (*).

Ze namen een capsule met cyanide in, waarbij Hitler, voor de zekerheid, ook nog een pistool tegen zijn hoofd hield en tegelijkertijd met het innemen van de cyanide, afvuurde. Hierna werden de lichamen verbrand, maar door de beperkte hoeveelheid benzine werden de lichamen maar deels verbrand en waren nadien goed te herkennen, schrijft Wikipedia, maar aangezien men het daar tussendoor ook heeft over de zelfmoord van de familie Goebbels is het niet duidelijk of men bedoelt dat ook het lijk van de führer nog herkenbaar was. Nochtans was het me daar precies om te doen omdat On this day vandaag uitpakt met een artikel onder de titel: “What happened to the body of Adolf Hitler?” Ik geef dan maar weer wat zij er zelf over schrijven:

“What happened to the charred remains is still uncertain. Hitler’s men buried them in a nearby shallow bomb crater where apparently they were discovered by the Russians. The remains were then transported to the city of Magdeburg, south-west of Berlin, after being buried and exhumed several times by Russian soldiers.

Finally, the story goes, they were buried in the courtyard of the Russian counter-intelligence agency’s facility in Magdeburg and remained there for 25 years.

When control of the city was handed to East Germany in 1970, the KGB exhumed and fully cremated the remains fearing that Hitler’s burial site could become a place of worship for supporters of fascist ideas. The ashes were then scattered in the River Elbe. So it is said. But nobody knows for sure.”

(*) Handig gedaan van mezelf, vind ik, maar uiteraard is bovenstaande foto niet de laatste foto vóór hun overlijden. Als je goed kijkt, zie je dat hij niet in de bunker is genomen. Hij dateert dan ook van de vroege jaren veertig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.