Het feit dat André Posman de librettist was van de opera « Hercules Haché » van zijn broer Lucien, was voor hem de aanleiding om met de Rode Pomp te starten. Het is dan ook altijd zijn betrachting geweest om er kameropera’s te brengen. Op zaterdag 29 april 1995 was het dan zo ver. Dan ging de Russisch gezongen opera van Boudewijn Buckinx, « Karoena, de zeemeermin », in première.

Aangezien Buckinx geen Russisch kent, was het niet écht noodzakelijk om met een Russische versie uit te pakken, maar de Russische zangers waarmee de Rode Pomp samenwerkt, bleken zo goed te zijn, dat aan deze oplossing een voorkeur werd gegeven. De toeschouwers hoeven zich trouwens geen zorgen te maken, want de opera wordt ondertiteld.
De rol van Karoena wordt vertolkt door de verleidelijke Svetlana Sumatchova (foto): zeemeerminnen zijn immers sirenen, terwijl de rol van haar aanbidder Krolik wordt gezongen door de tenor Sergei Tkatchenko. De bas Fjodor Kuznetzov is Erosnob, een naam die precies zegt wat hij bedoelt. Verder zijn er nog vier Russische zangers die het koor vormen, maar binnen dit geheel is er toch één Vlaamse stem te horen, namelijk die van de jonge Simon Neyt uit Lokeren als Oberon. Eigenlijk is hij de hoofdfiguur want hij droomt het verhaal. De regie is van de Witrussische Soussana Tsiriouk.

Referentie
Ronny De Schepper, Zeemeermin in Pomp, Het Laatste Nieuws 29 april 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.