Christian Zacharias is helemaal geen zoon van Helmut, zoals Carolien Kaart haar luisteraars ooit wilde doen geloven. Hij is in 1950 in India geboren, omdat zijn ouders daar toen werkten, maar hij is wel degelijk opgegroeid in Duitsland, in de omgeving van Keulen (foto MITO SettembreMusica, uploaded by Magnus Manske).

Zacharias studeerde piano met Irene Slavin en Vlado Perlemuter in Parijs. Hij behaalde in 1969 de tweede prijs op het Concours de Genève, werd in 1973 onderscheiden bij de Van Cliburn International Piano Competition en won in 1975 de eerste prijs op het Concours Ravel in Parijs. Hierna begon hij een internationale carrière. Hij speelde kamermuziek met onder meer het Alban Berg Quartett, het Guarneri Quartet, Heinrich Shiff en Frank Zimmermann. Hij maakte vele plaatopnamen, waaronder die van de 33 sonates van Domenico Scarlatti in 1979. Daarna begon hij een carrière als dirigent in 1992 met het Orchestre de la Suisse Romande in Genève. Hij maakte zijn debuut in de Verenigde Staten met het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Sinds 2000 is hij artistiek leider van het Orchestre de Chambre de Lausanne en sinds 2002 is hij een belangrijke gastdirigent van het Göteborg Symfonie Orkest. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.