Het is morgen al vijf jaar geleden dat bariton Marc Claesen is overleden. Hij was pas 46 jaar. De doodsoorzaak werd voor zover ik kon nagaan nergens vermeld.

Hij is overleden in Tongeren, waar hij ook werd geboren in 1968. Hij is begonnen met trompet, maar schakelde nadien over op zang in het Lemmensinstituut bij Werner Van Mechelen en Lieve Janssen. Later bij het ECOV, Dina Grossberger en Jules Bastin. Bij Transparant was hij te zien in “L’inganno felice” (Rossini), “Bastien und Bastienne” (Mozart) en “La serva padrona” (Pergolesi).

Van 1993 tot 1996 trad hij op als gast aan het Staatstheater Darmstadt, het Stadstheater Heidelberg, de Vlaamse Opera, de Nationale Reisopera en de Nederlandse Opera in Amsterdam. Hij was ook vaak te gast hij Spaanse operahuizen. Hij stond onder meer op het toneel in de rol van Masetto in “Don Giovanni”, Banco en Medico in “Macbeth”, Figaro in “Le nozze di Figaro” en Conte di Ceprano in “Rigoletto”.

In de Vlaamse Opera zong hij als Novice’s Friend in “Billy Budd”, Il Talpa en Betto in “Il Trittico”, Luther en Crespel in “Les Contes d’Hoffman” en Sprecher in “Die Zauberflöte”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.