Op 21 april werd in 1960 de nieuwe hoofdstad van Brazilië ingehuldigd. Brasilia werd geacht het land in een stroomversnelling te plaatsen om via een binnenlandse hoofdstad het land meer elan te geven dan louter een gordel rijke kuststeden. Het was een visionair idee van president Kubitschek dat vier jaar eerder werd goedgekeurd in het parlement. Een heilige mis werd gevierd door de patriarch van Lissabon die aan het hoofd stond van een pauselijke delegatie. Om halfeen gaf paus Johannes XXIII een speech, waarna de nieuwe hoofdstad plechtig werd ingezegend. De Italiaanse regering schonk een zuil met Romulus en Remus erop, omdat diezelfde dag ook beschouwd werd als stichtingsdag van Rome.

Raymond Thielens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.