De Franse coloratuursopraan Natalie Dessay viert vandaag haar 55ste verjaardag.

Ze heet eigenlijk Nathalie Dessaix, maar ze vond dat de woordspelingen op “seks” een beetje te veel voor de hand lagen. Anderzijds verdween de “h” in haar voornaam als postume hulde aan Natalie Wood. Dat zal dan wel niet voor haar zangtalent geweest zijn, want zoals u hopelijk wel weet, werd Natalie Wood in “West Side Story” gedubd door Marni Dixon.

78 natalie dessay


Rond het millenium was Natalie Dessay één van de belangrijkste coloratuursopranen (ik heb haar eens aan het werk gezien in een zeer onthullendeLucia di Lammermoor” van Donizetti, maar op nevenstaande foto ziet men dat dit geen alleenstaand geval was) en toch voelde ze zich niet te min om een avondje in de Vlaamse Opera een zieke Olympia te vervangen in “Les Contes d’Hofmann”. Uiteraard was het feit dat haar man Laurent Naouri de vier demonische rollen voor zijn rekening nam daar niet vreemd aan, maar toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.