De Franse zanger Christophe (foto Thesupermat via Wikipedia), bij ons vooral bekend van de wereldhit “Aline”, is overleden. Dat heeft zijn vrouw laten weten. De zanger overleed in een ziekenhuis in Brest aan een longaandoening. Hij werd 74 jaar.

Christophe werd op 26 maart opgenomen in een ziekenhuis in Parijs en werd later overgebracht naar een hospitaal in Brest, waar de zanger zijn laatste adem uitblies. In het begin van de coronacrisis werd er door de Franse krant Le Parisien gewag van gemaakt dat Christophe besmet zou zijn met het coronavirus, maar in het persbericht naar aanleiding van zijn overlijden wordt dat niet bevestigd en houdt zijn vrouw het op de diagnose van longemfyseem.

63 christophe

Christophe, pseudoniem van Daniel Bevilacqua, is een Franse zanger van Italiaanse afkomst. Zijn bekendste nummers zijn Aline, Les Marionnettes (allebei uit 1965) en Les Mots Bleus uit 1974. Christophe heeft niet altijd een voorbeeldig leven geleid. Met wat hij allemaal door zijn neus heeft gejaagd, wil ik me niet moeien, maar zijn vrouwen had hij toch wat beter kunnen behandelen. Desondanks nam één ervan, Michèle Torr, haar eigen versie op van Les Mots Bleus en dat wil dan toch wat zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.