Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat de Amerikaanse zanger John Fred Gourrier is overleden. We kennen hem als John Fred and his Playboy Band en niet “his Playboys” zoals hieronder staat, want de groep wilde opzettelijk de verwarring met Gary Lewis and his Playboys ontlopen (*).

Zoals men uit zijn familienaam reeds min of meer kan afleiden, kwam John Fred uit Baton Rouge (Louisiana) en hij maakte dan ook vooral swamp rock. Toch is hij bij ons uitsluitend bekend voor de novelty hit “Judy in disguise (with glasses)” uit 1967. Het was een soort van parodie op “Lucy in the Sky with Diamonds” van The Beatles en het was dan ook grappig dat precies dit nummer “Hello goodbye” van de Fab Four van de eerste plaats op de Amerikaanse hitparade verdrong.

Ronny De Schepper

(*) In de fifties (de groep bestaat al sedert 1956) heetten ze wél “the Playboys”, omdat er toen nog geen sprake was van Gary Lewis. Die “eerste” carrière liep echter op niks uit omdat John Fred weigerde hun single “Shirley” (1959) te komen zingen in het populaire televisieprogramma American Bandstand. De reden? Hij moest die avond een basketball-match spelen! Daarnaast speelde hij ook nog baseball en alhoewel hij eigenlijk tot zijn dood (wegens een nierfalen na een mislukte transplantatie) is blijven optreden, heeft hij toch vooral de kost verdiend als basket- en baseball-coach.

Een gedachte over “John Fred Gourrier (1941-2005)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.