Dertig jaar geleden namen we met onze wielerploeg Sport Na Arbeid deel aan de klassieker voor wielertoeristen “De Wever” (foto Bartekbas via Wikipedia). Verslag van André Dhondt.

14 april: De Wever (103km + verplaatsing 2x6km)
Twaalf toeristen voor deze rit, da’s veel maar goed is wat anders. Dimitri en Tim hadden de smaak te pakken na hun 100 km brevet en nu kregen we er nog een van de kleinsten John erbij. Vrije start, zeer veel wind en de Krekenroute en dan weet ge wat dit betekent, zelfs een François die achterkwam en zich aan de controle bij ons voegde, kreeg een klop. In het begin al had Dimitri een astma-aanval en na nog enkele kilometers proberen werd hij opgeladen. Aan de controle was het over en vertrok hij terug na zijn opgave al aan de geheime controle genoteerd te hebben. John en Roddy die dit jaar nog maar één 50 km rit reden weten nu ook dat dit ene ritje te weinig was en Tim zal nu wel het verschil weten tussen een 100 km vrije start en een 100 km in groep…

André Dhondt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.