Barbara Lord (na haar huwelijk Barbara Powell), bijgenaamd Babs, was van 1967 tot 1975 lid van Pan’s People, het “huisballet” van Top of the Pops (foto Wikipedia).

Het BBC-programma Top of the Pops bracht wekelijks een overzicht van de Britse hitparade. Men probeerde daarbij uiteraard zoveel mogelijk de artiesten zelf naar de studio te lokken, maar als dit niet lukte (b.v. omdat ze in het buitenland op tournee waren) dan werd het nummer gedanst door Pan’s People. Vooral voor de vaders van de jeugdige kijkers werd dit het geliefkoosde onderdeel, zodat de leden van de dansgroep household names werden. Alhoewel… Beroemd is de gag in de gevangenis-sitcom Porridge, waarbij Norman Fletcher (rol van Ronnie Barker) verzucht:

Barbara Lord werd geboren in 1945 en was in 1958 al te zien in een verfilming van Tsjaikovski’s Notenkraker. In 1964 werd ze lid van The Beat Girls, een groep die voorafgaand aan Pan’s People dezelfde functie vervulde. Niet voor lang echter (1965), want omwille van een optreden voor de Nederlandse televisie, verliet zij met twee andere meisjes de groep uit onvrede over de extra-betaling voor deze prestatie. Dit drietal vormde later de basis voor Pan’s People. En merkwaardig: hun eerste optreden was in het RTB-programma Vibrato in januari 1967. In September 1975 Lord left after marrying Robert Powell on 29 August. They have two children, Barney and Kate. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.