Veertig jaar geleden stierf de West-Vlaamse wielrenner Maurice Blomme.

Hij was vooral een uitstekende tijdrijder: zo won hij de Grote Landenprijs 1950 over 141 km. In de Natiënprijs behaalde hij ook nog tal van ereplaatsen: tweede in 1952 na Louison Bobet, derde in 1949 en vijfde in 1951 en 1953. Hij werd in 1949 ook nationaal uurrecordhouder. In 1950 won hij de 12de rit in de Ronde van Frankrijk en het Kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp. In totaal behaalde hij meer dan zestig overwinningen als beroepsrenner. Hij moest het daarbij vooral hebben van ontsnappingen. Zoals zoveel renners uit die tijd, was Blomme naast beroepsrenner ook cafébaas en fietsenmaker, twee beroepen die hij ook na zijn rennersloopbaan bleef uitoefenen.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Maurice Blomme (1926-1980)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.