Aangezien ik wou weten wie er gitaar speelt (*) op “Jan mijne man” uit de elpee “Nursery rhymes” van Jaap Dekker (zie foto), stel ik vast dat de man zelf (Jaap Dekker dus) op 28 februari overleden is!

Jaap Dekker werd geboren in Doesburg (Gelderland). Na een eerste muziekstudie op accordeon en orgel werd Dekker lid van popgroepen als onder andere Les CopainsMoan en Long Tall Ernie and the Shakers. Rond 1970 speelde hij als entertainment-pianist in verschillende cafés, maar ging zich vervolgens toeleggen op boogiewoogie. Op het Loosdrechtse Jazzconcours in 1971 werd hij uitgeroepen tot de beste performer van de oude stijl. Vervolgens scoorde hij in die muziekstijl twee gouden platen en eenmaal platina (meer dan 100.000 exemplaren, ongetwijfeld voor “Nursery rhymes”). Ook schreef hij toen reeds muziek voor films (“Een stille liefde” van René van Nie uit 1977 met Romain Deconinck en Chris Lomme en “Naked and lustful”, ook bekend onder de titel “La donneuse” van Jean-Marie Pallardy uit 1975 met Willeke Van Ammelrooy in de titelrol) en documentaires. Intussen nam hij vele jaren klassieke pianoles. Op latere leeftijd, in 1987, ging hij alsnog naar het conservatorium en voltooide zijn studie op “het Sweelinck” te Amsterdam.

Jaap Dekker had jarenlang een vaste relatie met atlete en radio- en TV-presentatrice Olga Commandeur, met wie hij twee kinderen kreeg. Dekker overleed in de nacht van 27 op 28 februari 2020 op 73-jarige leeftijd bij hem thuis in Amstelveen. [Wikipedia]

(*) Het blijkt verdorie Jan De Hont te zijn! Ook de drummer is trouwens een bekende naam: Louis Debij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.