Lesley Garrett is een Britse sopraan die er destijds niet voor terugschrok om op de hoes voor haar CD Prima Donna nogal sexy te poseren. “Als daardoor meer mensen naar opera gaan luisteren, waarom niet?” zei ze terecht. Anderzijds zeggen kenners dat ze maar een middelmatige zangeres is die haar waar gewoon goed kan verkopen. In november 1992 was ze zichtbaar zwanger en toch vertolkte ze in Covent Garden Zerlina. “Wie weet, misschien moest Zerlina wel trouwen? En bovendien, Don Giovanni wordt er nog wat meer verdorven door, nietwaar?” In 1997 deed ze mee aan de herwerking van Lou Reeds “Perfect day” en een jaar later trad ze op tijdens de pauze van het Eurovisie Songfestival en tijdens het Princess Diana Tribute Concert. Op de BBC is ze niet weg te slaan van het scherm. Ik zag haar o.a. deelnemen aan “Strictly come dancing”, aan een Engelse versie van “Die Lustige Witwe”, aan een openluchtconcert in Hyde Park met vooral musicalnummers en dan, eigenlijk wel verrassend, ook in een soort aaneenschakeling van “videoclips”, waarbij ze deze keer nu eens geen “greatest hits”, maar eerder obscure aria’s vertolkte. Hoef ik er nog aan toe te voegen dat dit laatste het meest voldoening schonk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.