Nog een gedicht! En al weer van een studiegenoot. Martin Carrette is helaas al van ons heengegaan in 2016, maar een jaar voor zijn dood heeft hij een gedicht geschreven over de heroïsche Gent-Wevelgem van dat jaar, het jaar waarin renners van de weg de gracht in werden geblazen. En het jaar dat de baardige Luca Paolini (toen was dat nog een zeldzaamheid, nu hebben ze bijna allemaal een baard) de overwinning naar zich toe trok (foto YouTube). Morgennamiddag zendt de VRT bij gebrek aan “echte” wielerwedstrijden “een” Gent-Wevelgem opnieuw uit. Ik mag toch hopen dat het deze historische wedstrijd zal zijn?

P.S. Sorry voor het verschil in lettertype: de onvoorspelbaarheid van de computer!

2 gedachtes over “Vijf jaar geleden: Luca Paolini wint Gent-Wevelgem

 1. Was Martin een studiegenoot? Ik heb les gehad van hem. Hij startte in het Sint Hendrikscollege in Deinze toen ik er in het 3de jaar jaar zat (nu 4de jaar, toen telden we nog af).

  Nederlandse taal was nu niet direct mijn lievelingsvak en Martin kwam met veel goede bedoelingen lesgeven. Maar in een klas met van de 26 leerlingen een 19-tal die later ingenieur of iets anders wetenschappelijk studeerden, was dat geen evidentie.

  Niettemin ben ik hem na mijn studies wel gaan appreciëren. Hij stond ook altijd open voor een babbel. Eigenlijk wel een fijne vent. Maar ja, we waren 16-17 jaar toen.

  Geliked door 1 persoon

 2. O ja, nog dit. Een paar maanden later, tijdens de Tour de France van 2015 werd Paolini geschorst. Teveel met zijn neus in het witte poeder gezeten.
  Na 18 maanden schorsing droomde hij nog van een comeback. Alleen bleek niemand in het peloton daar open voor te staan.
  Luca Paolini koos voor een nieuw leven. Samen met drie partners heeft hij in het historisch centrum van Como een bar overgenomen, genaamd Caffe Monti. “Maar ik werk ook aan projecten rond wielrennen en toerisme. En ik wil iets doen met wielerkleding.”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.