Jennifer Grey, “Baby” uit “Dirty Dancing”, wordt vandaag ook al zestig jaar. Zij is bijna uitsluitend gekend voor deze dansfilm.

Men kan zich afvragen hoe het komt dat ze niet is uitgegroeid tot een superster. De verklaring die men het vaakst aantreft is dat ze na “Dirty Dancing” een neuscorrectie heeft laten doen die helemaal verkeerd is afgelopen, waardoor ze eigenlijk onherkenbaar was geworden. Een andere verklaring is dat ze ook al op de set van “Dirty Dancing” zelf een onuitstaanbaar wicht was. Dat kon dus moeilijk op basis van haar persoonlijke prestaties zijn, maar misschien moeten we het gaan zoeken in de richting van het feit dat ze de dochter was van Joel Grey, de fameuze master of ceremonies in “Cabaret” van Bob Fosse.

Vóór “Dirty Dancing” was ze ook al te zien in “Ferris Bueller’s day off”. Ik ging onmiddellijk op zoek naar de fameuze “Twist and shout”-scène, maar – helaas – wat bleek? Zij is niet het meisje dat in het fragment is te zien (zij speelt de zus van Ferris Bueller), maar what the heck, het fragment is zo onweerstaanbaar dat ik het hier toch maar bij voeg.

De voormalige profrenner Tadashi Sangu maakte me er via Facebook op attent dat ze nog vóór “Ferris Bueller” ze ook al te zien was in de wielerfilm “American Flyers” as a blind date, made hysterical by the brothers’ arguing. En hij kon het weten want hij zat zelf ook in de film (zie onderstaande foto)!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.