Nicolas Roche (Conflans-Sainte-Honorine3 juli 1984) is een IersFrans wielrenner die de zoon is van Stephen Roche, voormalig wereldkampioen en winnaar van de Ronde van Frankrijk en de Giro d’Italia. (Foto Erik Westerlinck)

Nadat hij in 2004 als stagiair aan de slag ging bij Cofidis, werd Roche in 2005 prof bij diezelfde ploeg, samen met een andere zoon van een voormalig profrenner: Hervé Duclos-Lassalle, zoon van Gilbert Duclos-Lassalle.

In maart 2005 werd Roche verteld dat hij wegens nieuwe wetgeving van de Franse regering moest kiezen om of zijn Franse of zijn Ierse paspoort op te geven. Gezien dat Roche in Frankrijk is geboren en opgegroeid, heeft hij gekozen om zijn Franse paspoort te behouden. Nicolas mocht dus na die tijd niet meer voor Ierland uitkomen. Hij ontdekte echter dat een dubbele nationaliteit wel was toegestaan. Sinds het seizoen 2006 rijdt hij weer onder Ierse vlag. Vanaf 2013 kwam Roche uit voor de Deense ploeg Saxo Bank-Tinkoff Bank, in 2015 stapte hij over naar Team Sky, in 2017 naar BMC en in 2019 naar Team Sunweb.

Zowel in 2013 als in 2015 won Roche een etappe in de Ronde van Spanje. In 2013 werd hij vijfde in de Vuelta. In 2012 was hij al twaalfde geëindigd in de Ronde van Frankrijk. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.