Michel Dejouhannet, né le 3 juillet 1935 à CHATEAUROUX (Indre) était avec son 1 m 70 pour 68 kgs. un remarquable finisseur. II a battu un jour Van Steenbergen au sprint dans un criterium en Bretagne. Autres victoires: criterium Uzerche en 1958 et criterium Guéret aussi en 1958. Il était 2ème dans la Grand-Prix de Boussac en 1958. En 1959 il a gagné le Circuit de I’Indre, le Circuit Boussaquin et le Grand Prix Mauriac.

Hij is een typisch voorbeeld van hoe je op jongere leeftijd volledig afhankelijk bent van de prentjes die je toevallig in handen krijgt. Alhoewel ik hem immers zeer goed kon gebruiken voor mijn St.Raphaël-ploeg met natuurlijk Gérard Saint, Gilbert Scodeller en verder nog de Luxemburger Jean-Pierre Schmitz (*) heb ik dit prentje uit de horoscoopreeks pas als volwassene in handen gekregen. Dat wil zeggen dat ik hem op het moment dat hij actief was totaal niet kende.

Ronny De Schepper

(*) Zelfs met Dejouhannet erbij zijn er dat nog geen zes. Dat komt omdat ik me verder moest behelpen met twee renners in trainingsvest: Jean Brankart en François Mahé. Gelukkig zou daar met die reeks uit 1961 wel verandering in komen: Geldermans, Maliepaard, De Haan, Simpson, Everaert…

Een gedachte over “Michel Dejouhannet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.