De bekende pianist Paul Gulda, de tweede zoon van Friedrich, was de eregast op het aperitiefconcert van I Fiamminghi op 19 maart 1995 in het museum Dhondt-Dhaenens te Sint-Martens-Latem. Op de foto staat hij rechts naast zijn vader. Links zien we zijn oudste broer Rico, eveneens een pianist. Hun moeder is de klassieke slagwerkster Ursula Anders (*), niet te verwarren met de actrice Ursula Andress.

Samen met trompettist Peter Masseurs was Gulda solist in het concerto voor piano, trompet en orkest van Dmitri Sjostakovitsj, terwijl I Fiamminghi zelf vooraf ook nog de orkestversie van diens achtste strijkkwartet uitvoerden.
Over Gulda zelf kan ik nog zeggen dat hij neben dem Klavierspiel an der Musikhochschule Wien auch Blockflöte und Klarinette studierte. Seit 1995 komponiert Paul Gulda auch. Vorwiegend handelt es sich dabei um Bühnenmusik zu Schauspielen von Howard Barker, Franz Xaver Kroetz, Johann Nestroy u.a. In 1997 hatte er sein Debüt als Dirigent mit dem Konzertverein Linz. Daneben beschäftigt sich Gulda mit verschiedenen musikalischen Projekten. Eins der bekanntesten ist “Haydn alla Zingarese”, ein Zusammenspiel von klassischen Musikern mit einer Roma-Banda.

Ronny De Schepper

(*) Op de Wikipedia-pagina van vader Friedrich staat dat zij een zangeres was!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.