In het kader van de rehabilitatie van Elvis Presley na zijn terugkeer uit het leger zorgde kolonel Parker ervoor dat Elvis te gast mocht zijn in de televisieshow van Frank Sinatra. Elvis zong voor de gelegenheid “Witchcraft”, één van de hits van Frank Sinatra, terwijl deze laatste zich over Elvis zijn “Love me tender” ontfermde.

2 gedachtes over “Zestig jaar geleden: Elvis Presley te gast bij Frank Sinatra

 1. Ik heb het al eerder gezegd: men moet oppassen om niet op alles het etiket magisch-realisme te kleven (cfr.ook dat zinnetje in “mijn” stuk over “The scarlet letter”), maar dat belet niet dat het Toeval ons toch soms rare parten kan spelen.

  Zoals vandaag dus.

  Vandaag is het dus zestig jaar geleden dat Elvis te gast was in de Frank Sinatra Show. Frankie zong daar dus “Love me tender” en Elvis “Witchcraft”.

  Welnu, nadat ik dat had schreven, zet ik mijn iTunes aan. Bij het aanzetten kies ik zelf een nummer (ik weet al niet meer welk, het was gewoon dat wat bovenaan de lijst stond), maar daarna speelt deze lijst “at random”. En wat is het eerste nummer dat de computer zelf kiest? Jawel, “Witchcraft” van Frankie boy!

  En let op, nu komt het, hé: die lijst bevat 15.606 nummers! En dan haalt-ie er juist dat uit. Ja, dat moet wel witchcraft zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.