75 jaar geleden was “Going my way” van Leo McCarey de grote overwinnaar bij de Oscars. De film kreeg de oscar voor beste film, voor beste regisseur, voor beste acteur (Bing Crosby) en voor beste mannelijke bijrol (Barry Fitzgerald). Toch zou de film geen succes worden in de Sovjetunie en daar had de regisseur een merkwaardige verklaring voor…

Leo McCarey, o.a. regisseur van de primitieve anti-communistische film “My son John” (met Robert Walker en Helen Hayes), was maar al te zeer bereid om te komen getuigen voor de Commissie voor On-Amerikaanse Activiteiten van senator Joe McCarthy hoezeer hij communisten haatte. “Dat was ook te merken aan het feit dat mijn films, Going my way en The Bells of St.Mary’s in de Sovjet-Unie totaal geen succes kenden,” voegde hij eraan toe. “En dat omdat er iemand in voorkomt waar ze niet van houden,” zei McCarey.
“Bedoelt u Bing Crosby?”
vroeg Robert Stripling, de advocaat van de commissie, belangstellend.
“Nee… God,”
antwoordde McCarey met een uitgestreken gezicht.
De zaal ging plat en een journalist schreef: “Dat de Godheid een contract had bij een filmmaatschappij, was iets dat men misschien al lang had verwacht, maar toen ik het hoorde, schrok ik toch nog een beetje.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.