Sacha Modolo (Conegliano19 juni 1987) is een Italiaans wielrenner die anno 2020 rijdt voor Alpecin-Fenix (foto Erik Westerlinck).

Modolo reed in 2008 en 2009 voor de wielerploeg Zalf Désirée Fior. In 2006 won hij de Ronde van Casentino, in 2007 de Trofeo Matteotti voor beloften, en in 2008 de Ronde van Belvedere en de Gran Premio della Liberazione. Ook werd hij derde bij het Europees kampioenschap bij de beloften. In 2010 werd hij vierde in Milaan-San Remo.

Modolo staat bekend als een sprinter. Hij vierde successen in diverse kleinere koersen. In de grote rondes heeft hij tot 2015 nog geen overwinningen behaald. In de Ronde van Italië van 2013 kwam hij dicht bij ritwinst. Hij werd tweede in de slotetappe naar Brescia. In 2014 maakte hij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Door ziekte stapte hij al af in de tweede etappe. In de Ronde van Italië van 2015 boekte Modolo zijn eerste ritzeges in een grote ronde. In de dertiende etappe naar Jesolo en de zeventiende etappe naar Lugano finishte hij in beide etappes in de massasprint voor zijn landgenoot Giacomo Nizzolo. Hij won dat jaar ook de 5e etappe van de Ronde van Turkije en de 3e etappe en 4e etappe van de Ronde van Hainan, wat hem ook de eindzege opleverde.

In 2016 won hij de 4e en 7e etappe van de Ronde van Turkije en de 2e etappe van de Ronde van Tsjechië. In 2017 schreef hij de 1e en 6e etappe van de Ronde van Kroatië op zijn naam, evenals de GP van het Kanton Aargau en de 2e etappe van de Ronde van Polen. In 2018 moest hij zich tevreden stellen met de 3e etappe van de Ruta del Sol. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.