Het is vandaag 55 jaar geleden dat “Wooly bully” werd uitgebracht door Sam the Sham & the Pharaohs. Er bestaat echter geen Nederlandstalige Wikipedia van en de Engelstalige is veel te uitgebreid voor te weinig informatie. Daarom geef ik er de voorkeur aan een ander obscuur groepje uit de sixties in het zonlicht te plaatsen: Les Baroques uit Nederland!

En dat doe ik dan naar aanleiding van de 75ste verjaardag van gitarist Hans van Emden, maar die zal zelf ook wel toegeven dat niet hijzelf de centrale figuur was in de groep maar wel fagottist, die ook de aanleiding was om de naam te geven aan de groep. Maar… eigenaardig genoeg is er op de Wikipedia-pagina geen sprake van een groepslid dat fagot speelde. Zou het een klassieke (“barokke”) musicus geweest zijn die het instrument in de studio bespeelde? Dan zou ik wel heel graag weten wie dat was! (Als het toch een groepslid was, dan ook trouwens.)

Men zou Les Baroques gerust kunnen afdoen als een “one hit wonder” en dat was dan met name voor “Such a cad” uit 1965, maar ik had ook de opvolger “I know”, die op bovenstaand epeetje werd samengebracht met “Such a cad”, in mijn bezit. Aangezien epeetjes niet gebruikelijk waren in Nederland (ook niet in Vlaanderen trouwens), vraag ik me af voor welke markt dit dan was bestemd. Frankrijk? Nog merkwaardig: er bestaat ook een ander epeetje waarbij “Such a cad” wordt gekoppeld aan hun eerste single, “Silky”.

2 gedachtes over “Hans van Emden wordt 75…

  1. Beste lezer,
    Beste lezers,
    Graag zou ik Hans van Emden een bericht willen sturen. Ik ben een oud gitaarleerling van hem (jaren 80). Als ik via iemand hem een bericht kan sturen dan verneem ik dat graag. (casper16271@live.nl). Dank en groet, Casper van Putten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.