Ivan Garcia Cortina (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de derde etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Peter Sagan kreeg de 24-jarige Spaanse Flandrien niet meer geremonteerd in de sprint. Een andere sprinter, Sam Bennett, kwam stevig ten val door een misser van Guillaume Boivin, terwijl Caleb Ewan bij datzelfde manoeuver eveneens werd uitgeschakeld, evenwel zonder erg.

In 2012 werd Iván García Cortina (Gijón20 november 1995) nationaal wegkampioen bij de junioren door zes seconden eerder over de streep te komen dan Jesús Alberto Ruiz en Iker Azkarate. Later dat jaar nam hij deel aan het wereldkampioenschap, waar hij op plek 59 eindigde.

In 2016 win García het jongerenklassement van de Istrian Spring Trophy met een voorsprong van 42 seconden op de Duitser Max Kanter. In juli van dat jaar won García de vierde etappe in de Koers van de Olympische Solidariteit. Aan het eind van die maand werd bekend dat hij een stagecontract had getekend bij Etixx-Quick Step. Namens die ploeg (Klein Constantia, zie bovenstaande foto) reed hij enkel een vijftal Belgische eendagskoersen, waarin plek 49 in de Brussels Cycling Classic zijn beste klassering was. Op het wereldkampioenschap sprintte hij naar de zevende plek in de wegwedstrijd voor beloften.

In 2017 werd García prof bij Bahrain-Merida. Zijn debuut voor de Bahreinse formatie maakte hij in Ronde van Dubai. Zijn World Tourdebuut maakte hij in de Omloop Het Nieuwsblad, waar hij op plek 91 eindigde. Zijn beste klassering in het voorjaar, waarin hij onder meer deelnam aan de Ronde van VlaanderenParijs-Roubaix en de Amstel Gold Race, was de elfde plaats in de Scheldeprijs. Na een rustperiode van een maand stond García in mei aan de start van de Ronde van Japan. In 2,65 kilometer lange proloog zette hij, achter Daniel Summerhill en Anthony Giacoppo, de derde tijd neer. Daardoor werd hij de eerste leider in het jongerenklassement. Na de zesde etappe, een 11,3 kilometer lange rit op de Fuji, verloor hij de leiding in dat klassement aan zijn ploeggenoot Domen Novak. Op het Europese kampioenschap werd hij achtste in de wegwedstrijd. Later die maand stond hij aan de start van de Ronde van Spanje. Daar eindigde hij in twee etappes bij de beste vijf renners en werd hij honderdste in het eindklassement. Zijn seizoen sloot hij af door op plek 21 te eindigden in de wegwedstrijd voor beloften op het wereldkampioenschap. In 2019 won hij de 5e etappe Ronde van Californië en nu dus de 3e etappe in Parijs-Nice. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.