De Amerikaanse zanger Bobby McFerrin (foto Steve Jurvetson via Wikipedia) viert vandaag zijn zeventigste verjaardag.

Van zijn geïmproviseerde versie van het “Ave Maria” van Charles Gounod op een thema van Johann Sebastian Bach staan er een tiental filmpjes op YouTube, helaas vaak hetzelfde optreden maar door iemand anders opgenomen. Daardoor komt het dat ikzelf nog altijd op zoek ben naar de uitvoering die mij het meeste aansprak en die volgens mij nog altijd niet op YouTube staat. Daarbij wordt McFerrin immers “uitstekend bijgestaan” of “in de schaduw gesteld” (hangt af van het standpunt dat men wil innemen) door een meisje in het publiek, ongetwijfeld ook een beroepszangeres of op z’n minst een uitblinker in een koor. McFerrin zelf is daar ook beter, vind ik. Hij heeft alleszins zijn ademhaling beter onder controle dan in dit filmpje. Toch is ook deze versie nog altijd zeer de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.