Men zal zich bij theater Arena de volgende weken alvast kunnen verheugen in een grote publieke belangstelling, want als men toneelstukken programmeert over homo’s en travestieten is hoe dan ook succes gegarandeerd. Dat bleek al bij de premièrevoorstelling van “La cage aux folles” van Jean Poiret uit de enorme toeloop en uit de schaterlach van het veelkoppige publiek.

Het door Werner Kopers vertaalde stuk verhaalt de perikelen van een homofiel echtpaar – tevens uitbater en hoofdvedette van een cabaret in St.Tropez – dat gezien bepaalde omstandigheden gedwongen wordt een bepaalde periode “normaal” te doen. Je kan je best voorstellen dat er een reeks benarde situaties ontstaan en de lach niet uit de lucht is…
Maar goed, het stuk is dan ook maar een “boulevardkomedie” en er mag zonder complexen gelachen worden. Of mensen die zelf in dat marginale milieu verkeren er evenveel lol aan hebben is een andere zaak…
Dat neemt niet weg dat wij een plezante avond beleefd hebben. Daarvoor staat niet alleen de regie van Dré Poppe garant, maar ook het acteertalent van Werner Kopers en Roger Bolders, die torenhoog boven hun medespelers uitstaken.
Wie een avond ontspanning wil en daarbij de vele problemen vergeet waarmee homofielen in onze maatschapppij dagelijks geconfronteerd worden, raden we “La cage aux folles” zeker aan.

Piet Lampaert

(met dank aan JP Bouckaert voor de illustraties)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.