De Britse contratenor Michael Chance viert vandaag zijn 65ste verjaardag.

Michael Chance komt uit een muzikale familie. Al tijdens zijn jeugd zong hij in een koor. Daarna studeerde hij aan Eton College en King’s College, Cambridge. Zijn repertoire is zeer breed. Zo nam hij deel aan het project van Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra dat de opname van alle cantates van Johann Sebastian Bach behelsde. Hij was vanaf 1 maart 1993 ook te horen als Anfinomo in “Il Ritorno d’Ulisse in Patria” van Monteverdi in de Nederlandse Opera van Amsterdam, naast o.a. Anthony Rolfe Johnson als Ulisse en Christopher Gillett. De muzikale leiding berustte bij Glen Wilson, de regie was van Pierre Audi. Vlak daarop, namelijk vanaf 4 april, waren Chance en Gillett opnieuw van de partij in Amsterdam, maar dan in “A midsummernight’s dream” van Benjamin Britten. De regie was hier van niemand minder dan Brigitte Fassbänder, die vanaf 1995 fulltime regisseur is geworden (ze is gestopt met zingen) en de muzikale leiding van Julian Reynolds. Chances mogelijkheden inspireerden meerdere componisten (onder andere Tan Dun) tot het maken van stukken voor zijn uitzonderlijke stembereik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.