Morgen start de boekenweek in Vlaanderen en Nederland. Tegelijk verschijnt het nieuwe boek van Fons Mariën, de novelle ‘April (een verhaal over poëzie en parfum)’. Ondertussen ligt het al overal in de boekhandels, ook al is het plan om op 31 maart een boekvoorstelling te houden in het Geuzenhuis in het water gevallen door de drastische coronamaatregelen van de overheid. Deze voorstelling kan eventueel nog op een latere datum plaats vinden, maar dat is nog onduidelijk. Voor meer informatie : zie https://fonsmarien.home.blog/

Gent, april 1997. Marcel Van Kwikkelberghe is een dertiger, single, klerk bij de stad en dichter. Van een uitgeverij krijgt hij het bericht dat die zijn eerste bundel zal uitgeven. Hij zal die de titel ‘April’ geven en publiceren onder de schuilnaam Frank De Mol, een naam die zijn vriend Johan vroeger gebruikte voor artikels in een links blad. In een flash-back naar april ’96 zien we Marcel in Granada, waar hij een taalcursus volgt. Hij wordt er verliefd op Pilar, een jonge flamencodanseres. Maar zal hun relatie stand houden?

Terug in Gent wordt Marcel – na de publicatie van ‘April’ – geïnterviewd door Veerle, een jonge freelancer die naast haar studies werkt voor een krant. Marcel en Veerle ontmoeten elkaar opnieuw tijdens de Gentse feesten en worden een koppel. Maar vanwaar komt Marcels toenemende fascinatie voor parfum? En wat is zijn relatie met het verkoopstertje Mireille uit de parfumwinkel? En wat als de “verrekte Fons Mariën”, die op de radio een reeks over Federico Garcia Lorca heeft, roet in het eten komt gooien met een revelatie over Marcels dichtbundel? Wat heeft de onbekende dichter Luis Federico Martínez Alvarez met dit alles te maken? Naarmate Veerle zijn geheimen op het spoor komt, wordt Marcel meer en meer in het nauw gedreven.

‘April (een verhaal over poëzie en parfum)’ verschijnt bij uitgeverij Aspekt (Nederland). ISBN : 9789463388245. Paperback, 128 bladzijden. 14.95 euro. Beschikbaar in de boekhandel of bestelbaar bij Bol.com, bij FNAC en bij Standaard boekhandel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.