Kasper Asgreen (in het spoor van Dylan Van Baarle op bovenstaande foto van Erik Westerlinck) won op indrukwekkende wijze Kuurne-Brussel-Kuurne. De Deen van Deceuninck -Quick-Step zag zijn kans op 30 kilometer van de finish, op het moment dat de vroege vlucht bijna gegrepen was. Hij snelde er naartoe en nam Boris Vallée en Roy Jans op sleeptouw. Zij draaien nog een tijdje mee, maar moeten afhaken in de laatste kilometers. Asgreen hield uiteindelijk drie seconden over op een spurtend peloton.

In april 2016 werd Asgreen (8 februari 1995) derde in de GP Viborg. Twee weken later werd Asgreen met zijn ploeggenoten derde in de teamproloog van de Ronde van Berlijn. In het eindklassement werd de Deen derde, achter zijn latere ploeggenoten Rémi Cavagna en Maximilian Schachmann. In de Paris-Arras Tour wist Asgreen het bergklassement te winnen. Vijf dagen later werd hij achter Mads Würtz Schmidt, die het parcours dertien seconden sneller aflegde, tweede op het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften. In juni nam hij deel aan het nationale kampioenschap tijdrijden bij de eliterenners, waar hij derde wist te worden. Würtz Schmidt, die hem versloeg bij de beloften, was deze keer ruim twee minuten langzamer dan Asgreen en werd zevende. Op het wereldkampioenschap werd Asgreen vijfde in de beloftentijdrit.

In 2017 won hij de GP Viborg. Twee weken later won hij het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften. In juni nam hij deel aan het nationale kampioenschap tijdrijden voor eliterenners, waar enkel Martin Toft Madsen sneller was. Op het Europese kampioenschap won Asgreen de tijdrit voor beloften, voor landgenoot Mikkel Bjerg en Corentin Ermenault uit Frankrijk. In de Ronde van de Toekomst won hij de eerste etappe, waarna hij de leiderstrui pas in de vijfde etappe verloor. In september werd hij op het wereldkampioenschap zevende, op ruim anderhalve minuut van winnaar Bjerg. Later die maand werd hij, samen met Niklas Larsen, zesde in de Duo Normand.

In februari 2018 werd Asgreen zesde in de Trofeo Laigueglia, de opening van het Italiaanse wielerseizoen. Een maand later won hij de eerste rit in lijn van de Istrian Spring Trophy, waardoor hij de leiderstrui overnam van Nils Eekhoff. Eind maart werd bekend dat Asgreen per direct de overstap zou maken naar Quick-Step Floors. Zijn debuut maakte hij in de Scheldeprijs, waar hij zijn ploeggenoot Fabio Jakobsen aan de zege hielp.

Bij zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen in 2019 wordt Asgreen tweede, nadat hij in de laatste 50 kilometer van de koers vrijwel constant voorop heeft gereden. In de slotfase krijgt hij vervolgens een vrijgeleide van de tweede groep en weet hij achter Alberto Bettiol naar de tweede plaats te soleren. Dat jaar wordt hij eindelijk Deens kampioen tijdrijden bij de elite. Hij was 24 seconden sneller dan Martin Toft Madsen. [Wikipedia]

foto Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.