In 1940 werden op 29 februari de oscars uitgereikt en “Gone with the wind” was de grote slokop. Zo haalde de film de hoofdvogel van “beste film van het jaar” binnen, maar ook Victor Fleming als beste regisseur en Vivien Leigh als beste hoofdactrice. Daarnaast was er ook nog een oscar voor Hattie McDaniel als beste vrouwelijke bijrol, die er op de foto echter niet echt gelukkig uitziet, ook al werd ze op die manier de eerste zwarte Oscar-winnares. Misschien omdat haar rol als meid in het Zuiden van de VS een typisch cliché voor zwarten was?

85 gejaagd door de wind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.