Gisteren verscheen op Sporza: “Straf: Van Aert snoept Strava-record van Froome af op flank van Teide”. Ik stuurde dit naar mijn zoon John, die op Tenerife woont en heel vaak op en af de Teide rijdt, met als grap bedoelde aanmoediging: “En nu gij nog!” Hij antwoordde er echter ernstig op en ik vond het interessant genoeg om (met zijn toestemming) ook op mijn blog weer te geven.

Koffietje in Villaflor

Pas op ik doe absoluut niks af van Wout zijn prestatie MAAR…
Dit is “ocharme” een stuk van nog geen 4km tegen een gem. van 4% m.a.w. buitenblad of je bent geen prof. En het hangt er vanaf vanwaar je komt, want je kan er aan beginnen na een klim van al 10 km tegen een gem. van 7%. Als ik langs daar kom dan sta ik bij wijze van spreken stil. Of je komt van door het dorp Guia de Isora uit een korte maar stevige afdaling en dan begin je eraan tegen 40km/u

Ik ben gaan kijken op Strava en hij komt via de klim waar hij de 2de tijd op klokt (na Helminen, een Finse ex-prof en Strava-fanaat) , dat vind ik veel straffer dan het stukje erna, maar ja geen Froome te zien op het stuk voordien…
De “eigenlijke” klim naar de Teide moet dan nog beginnen nog ruim 30km klimmen voor de boeg, dus om die titel te zetten…. sensatiejournalistiek! 
Ter info: mijn beste tijd op dat stuk is 10:40, ik kwam dus uit de afdaling, maar ik doe dat stuk niet veel omdat mijn “club lokaal” Bar Parad Chio daar ligt na zo’n 3km, m.a.w wij doen dat segment bijna nooit volledig zonder te stoppen in de bar (zie bovenstaande foto) 😋.

Hieronder nog een screenshot van dit segment, op het kaartje het donker grijs stukje, zoals je kan zien … still a long way to go…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.