Het zal morgen al 55 jaar geleden zijn dat The Rolling Stones “The last time” uitbrachten. Hiervan wordt meestal gezegd dat dit de eerste eigen compositie van Jagger & Richards was, maar dat is niet waar. Dat was “Tell me” dat reeds op 13 juni 1964 was uitgebracht.

“The last time” heeft het schrijversduo alvast veel geld opgebracht, niet enkel vanwege de miljoenenverkoop van “The last time” zelf, maar ook omdat in 1997 een rechtbank besliste dat “Bitter sweet symphony” van The Verve eigenlijk op “The last time” was gekopieerd. Het is een uitspraak die me nog altijd met verstomming slaat. Hieronder heb ik ook de videoclip van The Verve geplaatst, ik zou zeggen: zoek niet de zeven verschillen, want die zijn er genoeg, maar zoek misschien eens de zeven overeenkomsten. Ik vind er geen enkele! Maar wat ik wel heb gevonden: een uitleg door The Verve zelf (derde YouTube-fragment).4 gedachtes over “55 jaar geleden: release van “The last time”

   1. Neen, het is een versie van The last Time door The Andrew Loog Oldham Orchestra (een klassiek orkest dat vooral Rolling Stones songs speelt), met een overgang naar Bitter Sweet Symphony, zonder enige uitleg. In ieder geval, voor mij is het klaar en duidelijk waar The Verve de mosterd haalde. Wat niet wil zeggen dat de Stones ook niet hier en daar melodieën zijn gaan pikken… of lenen.

    Like

   2. Wel, het mag dan niet precies hetzelfde filmpje zijn, het komt toch op hetzelfde neer. En ik ga volledig akkoord met de besluiten die er op het einde worden getrokken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.