Waar de Gentse Feesten al niet goed voor zijn! Dat men van heinde en verre hiervoor naar Gent komt afgezakt, dat is reeds algemeen bekend en zo kon het gebeuren dat ook een Deens sopraantje, Dorte Holst (foto Tumblr), door de straten van de Arteveldestad kuierde. Aangezien André Posman van de Rode Pomp nogal streng is op alcoholgebruik, was hij nuchterder dan de meeste feestgangers en zag (of hoorde?) hij meteen dat hier talent zat was! “Ik was ongelooflijk gecharmeerd door haar verschijning en wilde al terstond aan de slag om een libretto te schrijven rond haar stem en figuur,” schrijft Posman enthousiast in zijn dagboek, excuseer: in zijn zeer persoonlijk getint programmaboek. “Maar de mensen zeiden: nog een beetje wachten! Beginnen met een concert!” En op 25 februari 1995 is het dan zo ver. Dan kan niet alleen Dré Posman maar al wie er belang in stelt, kennismaken met Deense Dorte, al wordt ze wel gechaperonneerd door een pianist, namelijk Ulrich Staerk. Schiet niet op de pianist, maar luister liever naar liederen van Brahms, Schubert en van haar landgenoot Rud Langgaard.

Referentie
Ronny De Schepper, Deense zeemeermin, Het Laatste Nieuws 23 februari 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.