Floris De Tier (foto Jérémy Gunther Heinz Jähnick via Wikipedia) is het seizoen voor zijn nieuwe ploeg Alpecin-Fenix goed begonnen door het bergklassement in de Ruta del Sol voor zijn rekening te nemen.

Floris De Tier (Gavere20 januari 1992) zette zijn eerste stappen in de sport als veldloper en werd onder meer achtste in het Belgisch kampioenschap voor pupillen in Oostende in 2001. Pas als junior maakte hij de overstap naar de fiets.

In het veldritseizoen 2009/10 won hij de juniorenedities van de veldritten in De PinteMoerbeke-WaasZingemLaarneDrongenBaarle en Assenede, evenals het Oost-Vlaamse kampioenschap. In 2010 werd hij dan ook verkozen tot “sportman van het jaar” in Gavere. Een seizoen later finshte hij als eerste belofte in de veldritten van Abergavenny en Southampton.

In het seizoen 2011/12 won hij de veldrit van Southampton, daarnaast finishte hij als eerste belofte in de veldritten van KnesselareSouth Shields en Derby. De Tier werd voor de tweede maal in zijn loopbaan Oost-Vlaams kampioen, ditmaal bij de beloften.

Het seizoen 2012/13 eindigde voor De Tier vanwege het cytomegalovirus vijf maanden eerder dan gehoopt. Eerder dat jaar had hij al wel de veldrit van South Shields gewonnen.

Vanaf juni 2013 richtte De Tier zich volledig op zijn carrière als wegrenner. In zijn eerste seizoen op de weg won hij het eindklassement van de Ronde van Namen en de lokale koersen van StrijpenZottegem en Oudegem.

Aan het eind van het seizoen 2014 werd hij geselecteerd voor het beloftenwereldkampioenschap op de weg. In de wegwedstrijd eindigde hij op plek 39. Daarna werd hij prof, eerst bij Topsport Vlaanderen-Baloise, daarna bij de Nederlandse topploeg Lotto-Jumbo. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.